Vestergaard Company A/S er en succesrig dansk virksomhed, som er specialiseret i deicing-udstyr til lufthavne, men også taxi-trucks samt trucks til opsamling af spildevand fra flyene er på programmet.

Indenfor udstyr til deicing har man en væsentlig del af verdensmarkedet.

Når et fly skal i luften er det vigtigt at der ikke er – eller kan dannes – is på vingerne i den kritiske startfase. I situationer hvor det er en risiko, sikres flyet ved at gennemgå en deicing inden start. For større fly kan flere trucks – helt op til 6 for de største fly – samarbejde om at få deicet flyet, således at der opnås et sikkert take-off-vindue. Det er nemlig vigtigt, at flyet er på vingerne kort efter at deicing er gennemført.

Deicing er en kompleks proces, hvor forskellige opløsninger med forskellig temperatur sprøjtes ud over flyet. Ultimativt er afgørelse af hvilken deicing flyet skal gennemgå kaptajnens, og han bestiller den relevante ydelse udfra sin bedømmelse af den aktuelle vejrsituation.

Når deicing er overstået, sendes flyet af sted, og udfra faktisk forbrug udarbejdes faktureringsgrundlag, som fremsendes til operatøren. I nogle situationer ses det også at kaptajnen betaler kontant med betalingskort.
Hos Vestergaard Company har man i mange år udviklet egne løsninger til afregning, koordination og dataopsamling for sit udstyr.

Tiden var imidlertid inde til at overgå til en standardplatform, hvor basale funktioner er en del af platformen og Vestergaard Company A/S fremover kan koncentrere sig om de unikke værdiskabende funktioner, som er en del af kernekompetancen hos Vestergaard Company.

Efter en udvælgelsesproces blev der gennemført et Proof of Concept, som verificerede at Thingworx ville være i stand til at løse opgaven. Vestergaard Company, Econocap og PTC arbejdede tæt sammen om at få dette til at lykkes.

Thingworx har indbygget mange kommunikationsprotokoller til forskellige udstyr, og allerede ved første demonstration var der forbindelse til det udstyr, som Vestergaard Company anvender.
Der var flere områder, hvor Thingworx gjorde en forskel. Der er mange unikke udfordringer i en lufthavn, hvor f.eks. det at opnå et stabilt wireless- eller mobil-signal ikke kan tages for givet. Så det er helt nødvendigt, at de enkelte trucks kan operere autonomt i situationer med svigtende forbindelse og senere synkronisere, når forbindelsen igen er etableret. På samme måde er en kompakt kommunikationsprotokol og en mulighed for at prioritere trafik vigtige egenskaber ved Thingworx.

Efterhånden som udviklingsgruppen hos Vestergaard Company bliver mere og mere kendt med teknologien opstår der nye muligheder.

Hvor udgangspunktet var at man var på udkig efter en løsning til dataopsamling er Thingworx nu blevet Vestergaard Companys platform for fremtidig udvikling af løsninger indenfor fleet management, koordination, afregning, dataopsamling og -analyse. Også på indkøringsssiden, hvor alt tidligere foregik via manuelle processer, har det vist sig, at der kan spares væsentlig tid ved at anvende det integrerede Thingworx-miljø, hvor connectivity, dataopsamling, -bearbejdning og -præsentation kan foregå i een process.

Hos Econocap er vi stolte over at være blevet valgt som leverandør og ser frem til et succerigt samarbejde de kommende mange år.