3D CAD har nu været en naturlig del af produktudvikling i 30 år. Men der sker stadig masser af spændende ting på området.

Model Based Definition er en af dem. MBD giver bedre kommunikation baseret på 3D modeller. I Creo arbejder vi med Combined View States, som kan indeholde informationer om bl.a. synsvinkel, mål og noter. Rigtigt anvendt kan MBD også bruges i tegninger, selvom hovedsigtet er at gøre 3D-modellen til bærer af informationen.

Simulering bruges mere og mere og det har aldrig været nemmere eller hurtigere. Med Creo Simulation Live har vi taget skridtet fuldt ud og præsenteret den første løsning, hvor simulering er lige så hurtigt som shading – og lige så naturligt at anvende. PTC har samarbejdet med Ansys omkring Creo Simulation Live.

I dag vurderes 3D-print på linie med andre fremstillingsmetoder. Det nye navn Additive Manufacturing afspejler det fint. I Creo adresserer vi AM ved at have flere nye featuretyper, som tilsammen danner et ”Design for Additive Manufacturing”-univers, hvor vi enkelt kan modellere f.eks. komplekse hule emner udfyldt med gitterstrukturer, beregnet til at have den nødvendige styrke.

I dag ser vi, at en Topologi Optimering udover bindinger i form af styrke og geometri også kan acceptere fremstillingsmetode som et input. Det øger relevansen af TO for traditionel fremstilling. PTC har med købet af virksomheden Frustum sikret sig et forspring i den videre vej mod AI-understøttet konstruktion. Forvent at se konkrete Frustum-baserede produkter fra PTC i løbet af foråret.

Kombineret med en moderne subscription-model kan den nyeste teknologi udforskes med højere fleksibilitet og en væsentligt lavere entry-pris end tidligere.

Econocap hjælper dig gerne i gang med at få det fulde udbytte af din investering i 3D CAD. Kontakt os på 70 22 74 00.